HABER DETAYI

Ekim 19, 2021 5:27 pm

9. Mersin Gıda, Gıda Teknolojileri ve Paketleme Fuarı’nın Açılışı Vali Su’nun Katılımıyla Gerçekleşti

9. Mersin Gıda, Gıda Teknolojileri ve Paketleme Fuarı’nın Açılışı Vali Su’nun Katılımıyla Gerçekleşti

Bu yıl 7-10 Kasım 2019 tarihleri arasında düzenlenen ‘9. Mersin Gıda, Gıda Teknolojileri ve Paketleme Fuarı’ Vali Ali İhsan Su’nun da katıldığı açılış töreniyle ziyaretçilerine kapılarını açtı.

‘Yenişehir Fuar Merkezi’nde düzenlenen fuarın açılışına, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CNR Holding İletişim Direktörü Tartıcı, MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli, ilçe belediye başkanları, oda başkanları, kamu kurum ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda sektör temsilcisi ile vatandaşlar katıldı.

Açılışta yaptığı konuşmasına, her sektörde önemli bir potansiyele sahip olan Mersin’in bereketli toprakları, çalışkan çiftçisi ve sahip olduğu iklimi ile tarım sektörü ve gıda alanında da mühim bir potansiyeli olduğunu ifade etti.

Kentimizin tarım sektöründe 7 ürün üretiminde Türkiye birincisi, 8 üründe ise Türkiye ikincisi olduğunu kaydeden Vali Su, “Dünyanın en iyi zeytinyağlarından birini Mut ilçesinde biz üretiyoruz. Bunu daha iyi değerlendirebilmek amacıyla Mut’ta bir çalışma başlattık. Bu çerçevede gıda teknolojileri ve paketleme çok önemli. İşte bu fuarlar bunun en iyi sergilenebildiği ve anlatılabildiği yerler. Bugün dünyada ticaretin kalbi fuarlarda atıyor. Fuarlar alıcı ve satıcıyı, üretici ve tüketiciyi buluşturan mekanlar. Bir fuarda sektördeki tüm gelişmeleri takip edebiliyor, her türlü imkanı sağlayabiliyorsunuz. Fuarın ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmalarının ardından kurdele kesilerek fuarın açılışı gerçekleştirilirken program, Vali Ali İhsan Su ve protokol üyelerinin stantları gezmesi ile devam etti. 07.11.2019

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.

Kategoriler